Sorteer op

Geboortekaartje blinddruk: een indruk zonder inkt!

Een geboortekaartje is een belangrijk onderdeel van de aankondiging van de geboorte van een kindje. Het materiaal van het geboortekaartje speelt hierbij een grote rol. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals dik papier of karton geeft het kaartje een luxe uitstraling. Daarnaast kunnen de afmetingen en vormgeving van het kaartje ook bijdragen aan de stijlvolle uitstraling.

Een bijzondere techniek die vaak gebruikt wordt bij het maken van stijlvolle geboortekaartjes is de blinddruktechniek. Bij deze techniek wordt er reliëf en structuur aangebracht in het papier, waardoor er een tastbare ervaring ontstaat. Dit maakt het geboortekaartje persoonlijk en uniek. Het drukken kan zowel met letterpress als digitaal gebeuren, waarbij bij letterpress het reliëf zonder inkt wordt gedrukt. Al deze elementen samen maken het blinddruk geboortekaartje een stijlvolle en elegante keuze.

 

blinddruk trouwkaart in letterpress

Unieke en persoonlijke touch van blinddruk geboortekaartjes

Een unieke en persoonlijke touch wordt gecreëerd door het gebruik van blinddruk bij geboortekaartjes. Deze druktechniek zorgt voor een voelbare structuur, waardoor de kaartjes een luxe uitstraling krijgen. Bij blinddruk wordt er zonder inkt gedrukt, waardoor er reliëf ontstaat op het papier.

Dit geeft de kaartjes een bijzondere en tastbare dimensie. Het gebruik van blinddruk is echter beperkt tot grote tekst, waardoor het vooral geschikt is voor belangrijke elementen zoals namen en data. Door deze techniek toe te passen, kunnen ouders een stijlvol en elegant geboortekaartje creëren dat zich onderscheidt van de traditionele gedrukte kaartjes.

 

blinddruk drukplaat geboortekaartje

 

Download gratis e-book over geboortekaartjes

Wil je een persoonlijk en een uniek geboortekaartje, geen 13 in een dozijn kaartje. In 5 stappen leer ik je hoe je een geboortekaartje kan maken. Download het gratis e-book over geboortekaartjes.

BLOG| LETTERPRESS

 

 

© 2020 - 2024 Love Letterpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Als je vriend(in) wordt van Love Letterpress, ontvang je 10% korting , leuke kortingen en nieuwe items als eerste. Meld je aan bij de nieuwsbrief.