Verschillende soorten inkt kleuren voor letterpress.

Wat zijn Pantone kleuren?
Je ontwerp wordt gedrukt in Pantone kleuren/ inkten. Pantone Matching System (PMS), daar heb ik een hele kleurenwaaier van! Elke kleur wordt apart naar een recept gemengd. Omdat alle kleuren met de hand wordt gemend en op ambachtelijke manier wordt gedrukt. Kan het zijn dat kleuren soms iets kunnen afwijken van het Pantone nummer in de waaier.

Wil je twéé kleuren op een kaart, elke kleur brengen we één voor één op de kaarten aan.
Je kan dus zelf kiezen welk kleur jij graag zou willen? Op deze pagina zie je alle kleuren met PMS nummer.

kleurenwaaier voor geboortekaartjes en trouwkaarten in letterpress. PMS Pantone kleuren

 

 

Ik heb ook een hele waaier met Folie kleuren, meer informatie over foliedrukken vind je op deze pagina.

folie goud, roze, zilver holografisch letterpress geboortekaartje of trouwkaart.

 

Wat is het verschil tussen Pantone en Full Color?
Pantone kleuren zijn zuivere inkten, omdat de kleuren naar een bepaald recept wordt gemengd met verschillende soorten pigmenten. De intensiteit van een kleur is groter dan bij full color.
Full Color gebruik je meestal bij digitaal drukwerk, dit is opgebouwd is vier kleuren. CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow en Black). Als je met een heel groot vergrootglas kijkt, zie je dat het is opgebouwd in verschillende rondjes met elk rondje een eigen kleur. Al deze kleuren samen, krijg je één kleur. Deze is minder intense dan een Pantone kleur.

Wat is het verschil met Pantone en CMYK? letterpress goedkoop

Fotocredit: Merchandise-Essentials

Proefdruk PDF en beeldschermen
Het ontwerp krijg je in een PDF- formaat, de kleuren worden opgeslagen als CMYK. Omdat beeldschermen, telefoons of tablets de kleuren weergeven in RGB (rood, groen en blauw). Kunnen de kleuren niet altijd goed worden weergegeven, dit is simpelweg onmogelijk om een kleur op een scherm gelijk te krijgen met een kleur in het echt. Natuurlijk probeer ik de tint zo goed mogelijk te weergeven.
Heb je een donkerblauwe kleur en is het op je scherm echt een hele andere kleur, open het dan op een ander beeldscherm. :-) Als je bij mij langs komt, heb ik altijd e kleurenwaaier bij de hand. Je weet meteen precies de kleur wat het gaat worden.

 

Zou je een kleur in het echt willen zien en wil de mogelijkheden weten, neem dan contact op via info@loveletterpress.nl of 0612275919, dan kan ik een kleur naar je opsturen.

© 2020 - 2024 Love Letterpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Als je vriend(in) wordt van Love Letterpress, ontvang je 10% korting , leuke kortingen en nieuwe items als eerste. Meld je aan bij de nieuwsbrief.