<<

letterpress kaarten sets verjaardag liefde bruiloft zwangerverjaardag kaarten hip en modern letterpresskaarten liefde valentijn bruiloft letterpress goedkoopzwangerschap geboorte meisje jongen kaarten letterpresskaart condoleacte, sterkte, verlies, overlijdenkaarten zomaar verhuizen, letterpress goedkoop '


Beleef de magie van inkt, papier en de techniek!


Kaarten in letterpress

Prachtige handgedrukte letterpress kaarten zijn voor elk bijzonder moment. Verras je vriendin of vriend of familielid met een kaart of het nu voor een verjaardag, bruiloft, geboorte, de liefde (van je leven), je moeder of zomaar een kaartje. Vrienden die gaan verhuizen of een collega die je beterschap wilt wensen. Letterpress maakt indruk!

Een kaartje zegt zoveel meer, bijzonder  leuk om te krijgen dat iemand even aan je denkt.

Ontwerpen letterpress kaarten

De ontwerpen van de kaarten hebben typografisch uitstraling, er wordt gespeeld met typografie op een moderne, minimalistisch en hippe manier. Soms een vintage look in de illustraties. Heb je Happy Birthday Cake kaart al gezien? Deze is helemaal opgemaakt in verschillende elementen van typografie!

Kleurgebruik van de kaarten fris en tijdloos. Ik houd ervan om mooie kleur combinaties te maken.

Handdegelpers

De kaarten zijn gedrukt met een oude handdegelpers uit 1942. Letterpress is een oude druktechniek. Je gaat terug naar de basis van het drukken. Elke kleur is een drukgang, heeft een kaartje twee kleuren dan zijn alle kaartjes twee keer door de pers heen geweest. Je stelt de pers zo af, dat je er een moet in kan zetten, een indruk in het papier. Meer uitleg over letterpress kan je hier vinden.

Papiersoorten letterpress

Er zijn verschillende soorten papier die je kan gebruiken, de meeste papiersoorten daar zit een katoenvezel in. Dit maakt een mooie indruk in het papier. Er wordt gebruik gemaakt van de papiersoorten: gmund, Oud Hollands geschept, Macho Wild. In verschillende gewichten zoals 300/ 450 /600/ 850 en 900 grams papier.
Het kraft papier van Macho is van gerecycled papier en mooi duurzaam. Het gewicht hiervan is 630 gram.

Enveloppen kaarten letterpress

De enveloppen van de kaarten zijn met zorg gekozen in verschillende kleuren. De meeste gekleurde enveloppen hebben een mooi dik gewicht van 120 gram en zijn gegomd. Wat in houdt dat er een lijmrand inzit, die na bevochtiging de envelop kan laten sluiten. De Oud Hollandse enveloppen hebben zijn niet gegomd, maar hebben wel een scheprand.

© 2020 - 2024 Love Letterpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Als je vriend(in) wordt van Love Letterpress, ontvang je 10% korting , leuke kortingen en nieuwe items als eerste. Meld je aan bij de nieuwsbrief.