Top

Vintage en Bohemien

Home | Blog | Trouwkaarten

Credit: Amanda Drost

Trouwkaart vintage met een tikkeltje bohemien
Trouwen | trouwkaarten | 25 oktober 2015

Vintage met een tikkeltje bohemien

 

Wat een sfeervolle trouwkaart in een prachtige setting! Telkens als ik deze trouwkaart zie, dan denk ik wat is het toch geweldig om een persoonlijk ontwerp te maken voor een bruidspaar. Kim en Martijn zijn bij mij langs geweest, een gezellige avond. Blijft leuk om te horen hoe het huwelijksaanzoek was, wat ze allemaal van plan zijn met de bruiloft. Kim en Martijn hebben geen jaar voorbereiding gehad, ze kwamen in de winter langs omdat ze een save the date en trouwkaart nodig hadden voor aankomende zomer!

Ze vonden de trouwkaart van Boy en Inez mooi, dit was de inspiratie.

 

Vanuit hier zijn we begonnen, verschillende soorten mogelijkheden zijn er bij letterpress, een bruiloft is persoonlijk hoe je deze dag indeelt. Hoeveel soorten gasten er zijn etc. De sfeer, kleur, lettertype waren al snel duidelijk. De locatie waar ze gaan trouwen is natuurlijk betoverend een kasteel ‘De Wittenburg’! Deze is terug gekomen op de voorkant van de kaart. Kim is opgegroeid tussen de bloemen en planten haar ouders hebben een tuincentrum. Iets van deze prachtige natuur mocht terug komen in de trouwkaart. Niet ‘te’ want naast de bruid staat de bruidegom en het mocht weer niet te vrouwelijk worden.

Ik ging als eerste aan de slag voor een digitale ‘Save our date’! Het eerste voorstel was iets te veel bloemen, maar het tweede voorstel was raak!

 

Een paar weken later zijn we met de trouwkaart begonnen al tijdens het gesprek hadden we al besproken hoe we de kaart gingen indelen. Daarnaast mocht het prachtige kasteel De Wittenburg op de voorkant komen, hiervan heb ik een illustratie gemaakt. Subtiele hint van de natuur zit er ook in. Elke gast kreeg een eigen kaart, in het middelste gedeelte staat er waar de gasten voor uitgenodigd zijn.Een persoonlijk stempel met de letters van Kim en Martijn, maakt helemaal af!

En deze stempel hebben ze ook gebruikt op de bruiloft, dit resultaat is toch super gaaf!

 
 

De stempel kan je voor andere doeleinden gebruiken voor de bruiloft. Genoeg leuke mogelijkheden. Er kwam voor de ceremoniemeesters een template in de stijl van de trouwkaart. Zo konden zij een brief versturen in stijl. En tijdens het feest lagen er hele toffe bierviltjes met het kasteel en hun namen! Persoonlijker kan je het niet maken en wat is het dan toch fantastisch dat je je eigen trouwstijl kan maken.

Wat een heerlijke opdracht was dit om te mogen doen! Dank je Kim en Martijn…

Liefs Lindsey