Top

Grafische trouwkaart!

Home > blog >
20 juni 2014

Een grafische trouwkaart!
 
Simpel en eenvoud met een knipoog naar de locatie waar dit prachtige bruidspaar gaat trouwen! Alleen gebruik maken van één kleur kan heel mooi zijn. Dat zie je bij deze trouwkaart in letterpress. Er zijn grafische elementen gebruikt met subtiel kleine sterren.
 
Casper en Margriet zijn bij mij langs geweest. Ze hadden een voorbeeld wat ze mooi vonden, er waren een paar ideeën die zij hadden. Na een gezellig gesprek, uitleg wat letterpress is en wat voor papiersoorten er zijn. Hoe hun dag in elkaar zit en de mooie locatie Sonnenborgh!  Zijn we op een idee en ontwerp gekomen. Ze wilde graag een algemene kaart (op 600 gram) met losse kaartjes (op 300 gram). 1 voor de daggasten waar ze zelf een persoonlijke boodschap op wilde schrijven, 1 kaartje voor de avond en een bedank kaartje. Een prachtige serie voor een trouwkaart. En bij elk ontwerp van een kaart komt een grafisch element terug. Bij de trouwkaart zijn bolletjes gebruikt met een paar kleine sterren die subtiel zijn aangebracht.  Bij de PDF die ik stuurde vroeg het bruidspaar of de bolletjes niet te klein worden, ik vertelde dat mijn verwachting is in combinatie met de techniek, papier en inkt dat het iets groter word. Omdat het papier de inkt ook ‘opzuigt’.  Bij de losse kaarten zijn andere grafisch element gebruikt, maar ook hier komen de sterren subtiel terug. Zo zie je dat je niet veel hoeft te gebruiken om een mooie serie te maken van een trouwkaart.
 
Doordat de oplage groot is en ook voor de kleine kaarten, waren en nog ‘blanco’ kaarten over die ze op de dag zelf gaan gebruiken. Voor bijvoorbeeld, naamkaartjes. Benieuwd wat ze er precies mee gedaan hebben! De kleur is een oud/olijf groene kleur, heel mooi…
 
Het drukken van deze kaart was ook een avontuur, de kaart is gedrukt op een trapdegel – mijn eigen pers was toen kapot gegaan-. Niet door het ontwerp, maar omdat elke pers een andere gebruiksaanwijzing heeft. En je deze eerst moet ontdekken. Samen met Rutger van het GAG is deze uitdaging gelukt! Van 19.00 – 02.30 zijn we bezig geweest. Eerst de pers gemaakt, stond niet op de goede hoogte. Proefdrukken, maar steeds te ‘vet’ Omdat je een ‘moet’ in het papier wilt, mag het niet te vet worden. Dan loopt de inkt ‘eruit’.  Andere soort inkt, weer de kleur mengen is soms ook al een uitdaging,  nog meer proeven, nog steeds te vet. Hmmm er achter gekomen dat we niet te veel inkt moesten gebruiken.- Ik gebruik om mijn eigen pers niet te veel inkt, blijkbaar op deze trapdegel ook niet-.  Het eind resultaat was in iedere geval prachtig! Het  is late avond/nacht geworden, zeker als je zwanger bent, maar Rutger heeft het meeste werk gedaan omdat trappen achter trapdegel zwaar is. Zeker met een dikke buik, maar het was wel heel gezellig! Twee fanatieken mensen met een ambacht. ;-)
 
Het bruidspaar vond de kaarten prachtig, helemaal blij mee!
 
(Ik hoop dat het bruidspaar nog kan laten zien wat ze met de lossen kaarten hebben gedaan op de dag zelf. Dan kan ik jullie dat nog laten zien in de toekomst.)
 
Liefs Lindsey

Update> de bruid heeft foto's gestuurd van de tafelaankleding en de bedankjes! Zie de foto's.
 


 
 

Credits: Seth Carnill Photography
Credits: Seth Carnill Photography

Credits: Seth Carnill Photography