Top

Traktatie - Frietzakjes 
Stempels | traktatie | frietzakjes |31 januari 2019

Frietzakjes met eierkoeken + marshmallow! Beetje Sonja proef zal ik maar zeggen, super makkelijk te maken! Ik kan het zeggen, ik heb er niet 50 maar 100 gemaakt! Wel in 2 delen. ;-)

 

Wat heb je nodig:

 

  • Stempel “Hip Hip Hooray’.
  • Biologische frietzakjes
  • Houten vorkje
  • Eierkoek
  • Marshmallows
  • Stempelkussen

 

Deze set Frietzak – Traktatie bestel je hier.

 

Tijd: 30-45 minuten

 

Werkwijze:

Je legt alle frietzakjes neer op een tafel en stempelt deze.

Snij de eierkoek in reepjes. Ongeveer 1,5 eierkoek per zakje.

Stop een houten vorkje erin, de eierkoekreepjes en een marshmallow. Klaar!

Veel succes…

 

 
 

 


Elsa wordt vandaag alweer 7 jaar, wat vliegt de tijd (geboortekaartje). De hele week vroeg ze al of ik al wist wat voor traktatie ze kreeg. Iets wat makkelijks is en niet te veel ongezond!

Het werden frietzakjes met een eierkoek - beetje Sonja Bakker gevoel voor het gezonde deel – + een marshmallow. Op zoek naar frietzakjes en vorkjes. Ik vond biologische afbreekbare frietzakje en vorkjes, wat ik wel fijn vind, aangezien een traktatie toch een ‘luxe’ product is. Je kan de zakjes en vorkjes zo bij het GFT gooien!

 

Maar ja, daar zit je dan in avond, zakjes te stempelen en frietreepjes te maken. Binnen 60 min was alles klaar, geen haast, lekker rustig aan. Voor school en voor de BSO. Nog wat foto’s gemaakt. Slingers opgehangen en toen lekker naar bed.

 

Maar in de ochtend, dochterlief blij, ze is jarig! Nieuwsgierig gaat ze naar beneden om te kijken, met teleurstelling kwam ze naar boven. De frietzakjes lagen op de grond! Ik verbaasd naar beneden gegaan, ik zag ze liggen en wist meteen wat er was gebeurd.

Twee lieve bruine ‘puppy’ ogen keken mij aan, haar staart tikte zachtjes op de grond. Ze wist het. Ze wist dat ze nu op haar donder kreeg. Maar ohhh, ohh oooh wat heeft ze vannacht toch heerlijk gesnoept! 13,5 jaar en nog steeds ondeugend.

Dikke tranen over Elsa haar wangen, ’Nu heb ik geen traktaties!’. Ik weet, ik weet. Stom stommer, stomst!! WAAROM heb ik de doos niet op de tafel gezet, in plaat van de bankleuning. Ja, ik weet wel dat de tafel vol lag en dacht, ik zet het even hier neer. Gewoon vergeten om het weer op de tafel te zetten. Dat vond Bluf niet erg. ;-)

Snel nadenken! ‘Elsa, mama maakt ze straks nog wel een keer’. Knikkend en snikkend was het ‘Okay’.

Vandaag mocht ik voorlezen, omdat het de nationale voorleesweken zijn. Toen we binnen kwamen, de juf Elsa feliciteerde met haar verjaardag! Ik vertelde, waarom er nu nog geen traktaties waren en er weer tranen vloeide. Ging ik voorlezen, klaar was en vertelde dat straks weer terug zou komen, omdat Elsa haar traktatie was opgegeten.

 

Opgegeten? Vroegen er een paar kinderen…

‘Ja, we hadden hele lekker traktaties gemaakt, maar we hebben een hond Bluf. En die heeft ze van de bank af gegooid en lekker opgegeten! ‘

Grote ogen keken mij aan!

‘Echt?

En heeft de hond nu geen buikpijn? Ik denk het wel, zei ik.

Moest ze nu dan spugen? Nog niet, dat hoop ik ook niet dat ze dat gaat doen!’

 

Thuis gekomen, auto gepakt, door de sneeuw, weer eierkoeken en marshmallows gehaald. Ondertussen frietzakjes maken, waar twee bruine ogen mij nog steeds zaten aan te kijken. Maar frietzakjes zijn weer klaar en op school afgeleverd.

 

Ik kan je zeggen, ze zijn echt niet te moeilijk om te maken. Ik heb er nu 100 gemaakt. En als je een lekker tempo hebt. Dan ben je in 30 minuten klaar…

Elsa zou deze traktatie niet snel vergeten!

 

Hier kan je de set zelf kopen om aan de slag te gaan!

 

Liefs Lindsey