Top

Blog

Home > Blog

Geboortekaartje Laure

Daar is ons eigen geboortekaartje van onze 3e dochter Laure! Zoals jullie zien een nieuw soort papier. Licht roze. Omdat we wisten dat we nog een dochter kregen, deze keer erg handig. Het papier kende ik al een tijdje, een geboortekaartje is dan een hele mooie aangelegenheid om een mooi ontwerp te laten zien.


Ontwerp lijkt op de kaartjes van haar grote zussen Elsa en Feliz. Een mooie serie van 3 zussen. Telkens een ander soort papier en lettertype. Bij Laure een matte folie goud gebruikt in combinatie met zwarte inkt. En het lettertype Bodoni, een van mijn favoriete vanuit de kunstacademie tijd! Een prachtig tijdloos lettertype uit 1798 .
Geboorte stickers

Daar zijn de sluitszegel om je geboortepost feestelijk te maken! Voor mijn verlof had ik via Facebook de vraag de gesteld wat jullie van de ontwerpen vonden en wat jullie nog miste. Daarop kwam de vraag voor ook nog ontwerpen voor een tweeling.
Aangezien er voor tweelingen nog wel eens ‘vergeten’ worden. Als ontwerper alleen een mooi moment om aan de slag te gaan!Zusje Jolein

Geboortekaartje in letterpress voor het zusje van Stella. Altijd een mooi compliment als ouders terug komen voor een geboortekaartje voor een 2e. Het geboortekaartje heeft dezelfde stijl als haar grote zus, maar toch weer net even anders.


Het wordt dan een serie. Door een ander lettertype, ander kleur groen, kleine aanpassing met de opmaak te gebruiken is het anders. Maar door hetzelfde formaat en dikte van het papier weer heel herkenbaar van de kaartjes van haar grote zus.

Zwangerschapsverlof baby girl 3

Zoals jullie weten komt er in december een derde dochter bij! Onze twee andere meiden zijn erg benieuwd hoe ze eruit gaat zien en knuffel graag met mijn buik. Nu is ook de periode gekomen om met verlof te gaan. Er staan nog een paar geboortekaartjes en trouwkaarten klaar die ik uit besteed in deze periode. Het blijft heerlijk om mooie kaarten te ontwerpen, maar nu moet een stapje terug doen. Genoeg nieuwe ideeën voor de aankomende periode.

Trouwbeleving on tour Utrecht 

29 oktober was het dan zover, het trouwevent Trouwbeleving on tour Utrecht. 3 toffe locaties in Utrecht. Ik stond zelf bij de Metaal Kathedraal in Utrecht. Wat een prachtige locatie. 5 jaar geleden stond hebben we er een fotoshoot met de familie Stofberg gehad. In de zomer heeft Liset van Trouwbeleving contact gezocht over Trouwbeleving on tour Utrecht. Altijd leuk als je wordt benaderd! Benieuwd naar het concept, een hele andere opzet dan wat je bij de meeste trouw beurzen gewend bent. Als aanstaande bruidspaar wordt je echt een hele dag meegenomen, hoe een bruiloft eruit kan zien en wat er allemaal mogelijk is....
Skyline Rotterdam!

Een trouwkaart in letterpress met een skyline van Rotterdam! Euromast, Erasmusbrug, de Rotterdammer, De Markthal, Grote kerk en de Vertrekha

Weer een andere stad, dan New York, Amsterdam of UtrechtDe Skyline kaarten blijven heel leuk om te doen. Een mooie persoonlijke kaart. Helemaal naar wens. Ze hebben een trouwstijl gekozen om ook een ceremoniemeesterbrief, time label en weddingmail stempel te gebruiken. Een mooie persoonlijke touch...


In winterse sferen!

Wow, wat een gaaf geboortekaartje in letterpress met een foliedruk! De kleine meid is in de winter geboren en in haar kamer kreeg ze een beren behang. De beer is terug gekomen in het ontwerp en kreeg een geboortebord in stijl. Een eigen geboortestijl. Zo mooi en leuk om te mogen ontwerpen voor de ouders. Erg tof als een nieuwe wereld bewoner zo’n mooi aankondig krijgt. De ouders van Fleur zijn langs geweest. Op dat moment wisten ze nog niet of het een jongetje of meisje zou worden.

Geboortekaartje Vintage wieg |Emma

Een prachtig geboortekaartje in letterpress. Vintage wieg en een lieve poes erbij!

Mooi smal langwerpig stoer geboortekaartje op 850 grams katoen papier.

De ouders van Emma heb ik ontmoet bij de geboortemarkt. Het geboortekaartje van Elsa was hun inspiratie.

De aanstaande papa had al een opzetje gemaakt, wat hun ideeën waren. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ze wilde graag een poes erbij, omdat ze zelf een poes hebben. Deze leuke details maakt een geboortekaartje gelijk een stuk persoonlijk.

meer

Trouwkaart Skyline Amsterdam + Schip

Skyline Amsterdam + schip

 

Trouwkaart in letterpress met een eigen trouwstijl. 3 verschillende trouwkaarten voor elke gast een eigen trouwkaart. Dag, receptie en avondgasten. Een ceremoniemeesterbrief in stijl met daarbij een persoonlijk stempel.

Erg mooie trouwstijl!

Ivo en Roosmarijn hadden de trouwkaart van Amsterdam gezien, maar zij wilde graag dat het leek of dat het (feest)schip weg van de kant vaart.

Erg gaaf om dan een persoonlijke kaart te maken.

meer


Geboortekaartje label (dik)

Een prachtig geboortekaartje in letterpress als label! Tikkeltje vintage, op heel mooi dik (630 grams) kraft katoen papier. De kaart is op maat gemaakt, deze labels zijn niet ‘standaard’ te verkrijgen. Maar wat zijn ze gaaf! Er zijn al labels als geboortekaartje, dit zijn standaard kraft labels en qua gewicht minder dik. Je kan ze met en zonder rondjes bestellen. Maar met staat wel heel mooi, samen met de geboortestempel It’s a girl is het helemaal af!

meer
Ze leefden nog en gelukkig!

Weer een prachtige variant van ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’ trouwkaart in letterpress. Elke kaart is persoonlijk, Berry en Sylvia maakte hun eigen trouwkaart. De label is gekozen om deze digitaal te laten drukken. 

Het totaal plaatje ziet er weer mooi uit, zeker met de stempel ‘Ze leefden nog en gelukkig’ die ze op de envelop hebben gestempeld. Deze kan je ook gebruiken voor andere uitingen op je bruiloft. Zoals de tafel aankleding of bij een bedankje.

 

Deze kaart is gedrukt op 850 grams papier en heeft 3 drukgangen. Voor 1 drukgang en achterkant 2 drukgangen, omdat deze 2 kleuren heeft.

meer


HOORAY! Baby on the way

Zwanger van de 3e!

Ja, jullie lezen het goed. Wij zijn in blijde verwachting van een nieuw klein wereld wonder. Wat blijft het toch bijzonder dat er zo’n kleintje in je buik mag groeien. We zitten nu op de helft en half december 2017 wordt de kleine meid verwacht. Ja, deze keer weten we wat het wordt. In tegenstelling van onze andere dochters.

Onze oudste dochter Elsa wilde graag weten wat het werd en haar ‘voorkeur’ was een broertje omdat ze al zusje had. ;-)

meerTraktaties toffe bananen!

Toffe traktatie bananen met de ‘Hiepder de piep hoera’ stempel! Een makkelijk en gezonde traktatie om zelf te maken. Je kan piraten, prinssen, gekke gezichtjes maken of misschien de Minions. Het ziet er feestelijk uit en onze dochter Feliz vond ze erg leuk!

meerBruidspaar gezocht!

Ik zoek een bruidspaar! meer

In lente sferen!

In mei leggen alle vogels een ei en op Moederdag vorig jaar werd er een mooi nieuw lief meisje geboren.
Haar naam is Lisa en is het zusje van Stijn. Het mooiste Moederdag cadeau wat je kan krijgen. Deze mama heeft dan nu wel zelf gedaan, maar perfecte timing! De ouders van Lisa ken ik al een paar jaar. Haar mama heb ik ooit ontmoet via de Trouwhyves – Ja, hmmm wat was dat ook alweer-, maar het klikte wel heel gezellig tussen ons. En haar mama Eveline kan heerlijke taarten maken. En ik ben toevallig gek op taart. meerStyled shoot Marrakech

 
Vorig jaar werd ik benaderd voor een styled shoot in het thema Marrakech. Iets totaal anders dan ik op dit moment ontwerp voor trouwkaarten. Een mooie uitdaging om een anders soort stijl te laten zien. Samen met weddingplanner Renate van Wedding on track, kreeg ik de briefing en inspiratie sfeerbeeldenmeer

Geboortekaart: vintage met bakfiets

Vandaag is Julius jarig! Hiep hiep hoera 1 jaar! Vorig jaar mocht ik het geboortekaartje van Julius ontwerpen en drukken. Voor zijn broer Pepijn -die mijn allereerste geboortekaartje was- heb ik een (digitaal) geboortekaartje mogen ontwerpen. Zo leuk om dan nu een geboortekaartje te ontwerpen voor zijn broertje. Tofste om de lijn door te trekken van het geboortekaartje van Pepijn. Al snel was het duidelijk dat het hetzelfde formaat en lettertype werd. meerTrouwkaart: Labels blauw

Labels zijn zo gaaf om te gebruiken als trouwkaarten, totaal iets anders dan een losse kaart. Dit bruidspaar had de mintgroene trouwkaart label gezien, maar vroeg ook of deze in een andere kleur kon.
Dat is altijd mogelijk, een hele kleurenwaaier vol met kleuren. Wilma is bij mij thuis geweest. Zo konden we samen een mooie combinatie maken met de kleurenwaaier, welke enveloppen en wat voor soort lint. l meer

Geboortekaart: Amsterdam

Tycho heeft een geboortekaartje in stijl gekregen van zijn ouders. Zijn ouders hadden namelijk een trouwkaart in letterpress met een skyline van Amsterdam. Deze trouwkaart mocht ik toen ontwerpen en drukken. . 
V Zo gaaf en toch weer een eer, dat ik nu een geboortekaartje mocht ontwerpen in dezelfde stijl! meer
Kerstkaart: Cut & Create

Daar zijn dan weer nieuwe toffe kerstkaarten. Letterpress kerstkaarten zijn door het ambacht kostbaarder, maar het is zo geweldig om een kaart te mogen ontvangen. 
Vaak word een kaart na de kerst bewaard voor volgend jaar –wie je een kaart terug stuurt of je gooit de kaart weg. Niet deze kerstkaart! meerTrouwkaart: Tintje paars

Een thema kleur op je bruiloft, tof! De bruiloft van Harry en Desiree kreeg een tintje paars. Ze kwamen bij mij voor een trouwkaart, Desiree heb ik ontmoet bij een borrel van de ‘trouwhyves’ – ken je dat nog, nostalgie ;-) –.
Kim en Martijn zijn bij mij langs geweest, een gezellige avond. Blijft leuk om te horen hoe het huwelijksaanzoek was, wat ze allemaal van plan zijn met de bruiloft. Kim en Martijn hebben geen jaar voorbereiding gehad, ze kwamen in de winter langs omdat ze een save the date en trouwkaart meer
Trouwkaart: Vintage & Bohemien

Wat een sfeervolle trouwkaart in een prachtige setting! Telkens als ik deze trouwkaart zie, dan denk ik wat is het toch geweldig om een persoonlijk ontwerp te maken voor een bruidspaar 

In het jaar dat ik zelf ook ging trouwen, heerlijk om met je eigen bruiloft bezig te zijn. 2010, wat klinkt dat ver weg. Zij is mij blijven volgen op Facebook en wat onwijs leuk dat ik nu dan hun trouwkaart mocht gaan ontwerpen en drukken. meer

Bruiloftblogger + Zank You

Afgelopen zomer is de Kim van de Bruiloftblogger langs geweest om een ontdekkingsreis te komen voor Zank You!  
 Erg leuk om eens te laten zien hoe het werkt ‘letterpress’. Na een enthousiast mailtje van Kim hebben we een afspraak gemaakt, bij mij thuis. Niet alleen Kim kwam, maar ook Renate van Wit Photography om alles vast te leggen meer
The Best Box- Wedding

Vanaf vandaag kunnen jullie deze unieke ‘wedding box’ bij Love Letterpress bestellen!  Een super leuke samenwerking met weddingplanner Loes Heijmans van Fabuloes Weddings, zij heeft de The Best Box bedacht.
Als weddingplanner weet zij als geen ander hoe je van je bruiloft een onvergetelijke dag kan maken Haar jaren lange ervaring in de trouwbranche, is een perfecte combinatie voor deze box.
meerGeboortekaartje Neon roze

Een stoere naam Rixt, daar past een toffe kleur neon roze bij! Rixt is het kleine zusje en heeft al een grote zus. Het ontwerp van dit kaartje was al een tijdje klaar maar is helaas nooit gebruikt en het kriebelde toch om dit ontwerp nu een keer te drukken! Vorige jaar heb ik toen ook gedrukt, maar ja dan ligt het weer in de kast ;-). meerGeboortemarkt Diakonesse Utrecht

Al een aantal keren heb ik op de geboortemarkt van het Diakonesse ziekenhuis mogen staan.
En telkens weer is het zo fijn om daar te zijn. Contact met de aanstaande ouders, vertellen over de liefde van letterpress, dat gaat nooit vervelen! Deze keer was het de eerste keer na mijn bevalling dat ik weer aanwezig was. Nieuwe locatie, maar nog steeds gezellig. . meer
Diamanten huwelijk! 60 jaar getrouwd

Jeetje, wat klinkt dat mooi zeg een diamanten huwelijk!
 Wow, al 60 jaar samen met de liefde van je leven – ikzelf ben dit jaar in september 5 jaar getrouwd, nog 55 jaar te gaan!-. Mijn grootouders kregen vier dochters, daar komen een hoop kleinkinderen bij en ondertussen ook achterkleinkinderen. Onze dochters Elsa en Feliz zijn de 4e generatie. meer
Geboortekaartje met Lego stijl en foliedruk

Deze keer mocht ik een ontzettend gaaf kaartje ontwerpen voor een vriendin. 
Ze had mijn geboortekaartje ontvangen van Feliz en ze waren om van de techniek letterpress in combinatie met foliedruk! Al snel kreeg ik een berichtje of ik een kaartje voor hen wilde ontwerpen. Ja natuurlijk, leuk! Blijft een eer als vrienden net zo enthousiast zijn over letterpress en van mijn ontwerpen houden.  meer


Engaged 2nd

De allereerste trouwbeurs – en gelijk een hele toffe!- waar ik graag wilde staan.!  Stiekem mijn eerste werkdag weer, een fijner begin kan je niet wensen met allemaal prachtige mensen als vendors en bruidsparen om je heen. Spannend, aanmelden en dan wachten of je mee mag doen… In mei kreeg ik dan een mooie gele envelop met handgeschreven letters in de brievenbus! meer
Kaartje Feliz in foliedruk!

Ja, eindelijk is het dan zover, ik kan het geboortekaartje van onze 2e dochter Feliz aan jullie laten zien! 
Als ontwerper heerlijk om met je eigen geboortekaartje bezig te zijn, je zou denken dat is al maanden klaar! Nou nee, 1,5 week voor de uitgerekende datum ben ik pas begonnen met het ontwerp. Natuurlijk zat het al maanden in mijn hoofd, wat ik nu wil. meer
Ze leefden nog lang en gelukkig!

Een andere versie van de ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’! Het bruidspaar vond de trouwkaart van Boy en Inez erg mooi,  maar wilde het graag net even anders.
De sfeer die de trouwkaart heeft wilde graag terug. Ik heb een ontwerp gemaakt op basis van 1 kleur, maar dan wel dubbelzijdig gedrukt. De namen van het bruidspaar heb ik anders weergegeven en zo krijgt het ontwerp meer


Grafische trouwkaart in letterpress! update

Simpel en eenvoud met een knipoog naar de locatie waar dit prachtige bruidspaar gaat trouwen! 
Alleen gebruik maken van één kleur kan heel mooi zijn. Dat zie je bij deze trouwkaart in letterpress. Er zijn grafische elementen gebruikt met subtiel kleine sterren. meer


Baby op komst- zwangerschaps verlof!

De afgelopen periode heb ik met veel liefde aan Love Letterpress gewerkt, wat blijft dit heerlijk om te doen en vooral als je een persoonlijk kaartje ontwerpt en kan drukken voor een aanstaande ouders of bruidspaar!
De reactie die je dan krijgt, daar doe je het voor… Niet alleen persoonlijke kaarten, maar als ontwerper heb ik nog genoeg andere ideeën die ik graag zou willen met Love Letterpress!  meer


Trouwkaart Amsterdam -Westerliefde!
 

Vandaag trouwen Menno en Esther op de prachtige locatie Westerliefde in Amsterdam!
Wat boft het bruidspaar met het weer, heerlijk lijkt me zo. Ja, de trouwkaart is geïnspireerd van de trouwkaart New York. Menno en Esther zijn bij mij langs geweest thuis, ze hadden een idee met silhouetten op kraft papier.  meer


 Labels als trouwkaarten!
 

Wauw, wat gaaf de eerste labels die als trouwkaarten zijn gebruikt in de techniek letterpress!
Als kind was het altijd spannend – mijn herinnering- slapen gaan en de volgende dag eieren zoeken! Zoveel mogelijk en net even meer dan het aantal van mijn broer.  Een probleem hij was ook fanatiek ;-).  Na het eieren zoeken en chocolade eitjes vinden, gingen we ontbijten. meer
Labels voor Pasen + gratis labels
 

Het feest van de paaseieren zoeken!
Als kind was het altijd spannend – mijn herinnering- slapen gaan en de volgende dag eieren zoeken! Zoveel mogelijk en net even meer dan het aantal van mijn broer.  Een probleem hij was ook fanatiek ;-).  Na het eieren zoeken en chocolade eitjes vinden, gingen we ontbijten. meer


Geboortekaartje met vintage kinderwagen
 

Een prachtig geboortekaartje met een vintage kinderwagen!
De aanstaande moeder is langs geweest en hebben ter plekke al een grote opzet gemaakt. Ze wilde graag de vintage wieg erop, verder een speelse typografie in zilveren en roze kleur! Het lettertype was snel gekozen, nu de naam… Twee namen, waarvan één de roepnaam is. Het was voor mij even zoeken wat een mooie balans is met twee namen meerTrouwkaart voor New York
 

New York, New York, ta…da..dadaadadaa…Na de save the date, was nu de trouwkaart aan de beurt.  De stijl van de save the date, komt terug in de trouwkaart... Het idee zat al in mijn hoofd voordat ik begon met de save the date, maar nu moest het ontwerp er nog komen.  Als je aan New York denkt dan denk ik meteen aan de skyline van New York – er zelf nog nooit geweest, staat op het verlanglijstje -. meer
Experimenteren met kleuren op labels
 

De plaat lag al een tijdje in de kast, maar nu zijn er labels met ‘vraag de plaat’ gedrukt.. De kleur die ik wilde doen is zwart een ‘neutrale’ kleur, een label voor een spetterende feestavond. Mijn idee is bij de bruiloft van Boy en Inez gedaan. De avondgasten vonden dit een heel leuk idee, dat je als gast een ‘plaatje’ wilde aanvragen, dit kon doen d.m.v van een label. Je krijgt dan een interactie met je gasten en de DJ.
meerJippie ja jee! Ik ben twee
 

Afgelopen weekend is onze dochter 2 jaar geworden. - ja het is een cliché – maar wat vliegt de tijd. Twee jaar geleden lag er een klein meisje op mijn buik. Kort daarna keken twee mooie ogen mij aan, de wereld in. Ze is op 31 januari jarig samen met prinses Beatrix en ik ben op 30 april jarig samen met prinses Juliana. meer


Kerstmarkt in Leidsche Rijn
 

Een paar weken geleden heb ik me opgegeven voor een kerstmarkt. Een mooie kennismaking met deproducten van Love Letterpress. Je begint met een klein lijstje wat je allemaal zou willen en wat er allemaal gekocht moet worden. Je maakt op pinterest een bord aan voor inspiratie. In mijn hoofd had ik al een indeling en dan begint de speurtocht maar ook de planning meer

Labels voor een bruiloft of kraamfeest
 

Met dit idee liep ik al een tijdje rond en aangezien de kerstmarkt komt. Een mooi moment om dit idee werkelijkheid te laten worden. Stap 1 is de Lolly’s zoeken, ik wist meteen al welk soort lolly ik wilde. Een mooie ouderwetse vintage lolly en met een label van It’s a girl /boy eraan helemaal klaar voor een mooi babyshower of kraamfeest. meer